De uilenverzameling van Henk en Aly Kok

 

Sinds 1977 verzamelen wij fanatiek alles van en over UILEN. Door de jaren heen hebben wij in ons woonhuis ruim 14.000 uilenbeeldjes bijeengebracht en uitgestald door het gehele huis. 

Het sigarenmerk UILTJE is ook ruimschoots met meer dan 100 verschillende objecten aanwezig.

Wij spreken vol trots over  “ONS UILENMUSEUM”.

Naast uilenbeeldjes hebben we een enorme bibliotheek. Hierin zijn ruim 8.000 kunst - en ansichtkaarten en in grote getale boekenleggers, ex-libris, postzegels, briefpapier, visitekaartjes, speelkaarten, folders, logo’s van bedrijven etc. ondergebracht. Voor ons is het belangrijk als er maar een uil opstaat. Ook hebben wij een fotoarchief van uilen in en aan gebouwen.

Om de omvang van een uilenverzameling aan te geven moeten we helaas in deze aantallen spreken. Voor ons zijn aantallen niet het allerbelangrijkste, maar HET VERHAAL achter de uil komt op de eerste plaats en is vaak heel bijzonder.

Wij exposeren heel graag op evenementen en in winkelcentra. Wij hopen tijdens het exposeren mede verzamelaars te ontmoeten en zo tot een uitwisseling te komen. Natuurlijk kunnen we niet alle uilen fotograferen maar middels deze selectie hopen we toch een indruk te geven wat u bij ons thuis kunt verwachten.

U bent natuurlijk van harte welkom op afspraak “ONS UILENMUSEUM” te komen bezoeken.

Mocht u op uilengebied nog iets hebben waarvoor u geen bestemming weet. Elke uil klein, groot, dik, dun, van blik, porselein, glas, op postzegels of sigarenbandjes, kortom:       
alles wat uil is wordt liefdevol door ons opgenomen.
Aangezien wij over heel veel dubbele uilenspullen beschikken willen wij graag in contact komen met andere uilenverzamelaars om zo tot een uitwisseling te komen.
Voor tips en een reactie kunt u ons bereiken via e-mail:  
Henk en Aly Kok